آساک دلان asakdelan

سازنده دستگاههای خردکن چند کاره -گندم وذرت غلات -چوب -کاه کلش و غیره

آساک دلان asakdelan

سازنده دستگاههای خردکن چند کاره -گندم وذرت غلات -چوب -کاه کلش و غیره

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست


محصول

مقدار مصرف

(در هکتار)

زمان مصرف

برنج

1 تن

بعد از نشاکاری

چغندر قند

1.5 تن

آخرین شخم

پنبه

1 تن

آخرین شخم

فلفل (Chili)

1 تن

آخرین شخم

بادام زمینی

0.5 تن

آخرین شخم

آفتابگردان

1.5 تن

آخرین شخم

ذرت

1 تن

آخرین شخم

زرد چوبه

1 تن

آخرین شخم

انگور

1 تن

خرداد-تیر

مرکبات، انار

2 کیلوگرم

به ازای هر درخت

در زمان کاشت و  قبل از

شکوفه زنی در درختان

 1 تا 2 ساله

انبه و نارگیل

2 کیلوگرم به ازای هر درخت

5 کیلوگرم به ازای هر درخت

10 کیلوگرم به ازای هر درخت

20 کیلوگرم به ازای هر درخت

در زمان کاشت

درختان 1 تا 5 ساله

درختان 6 تا 9 ساله

درختان بالای 10 سال

پیاز، سیر، سیب زمینی،

گوجه فرنگی، کلم و گل کلم

1تا 1.5  تن

آخرین شخم

دانستنیهای ضروری در مورد کرم ایزنیا فوتیدا

1 نام لاتین کرم آیزنیا فوتیدا

Eisenia Foetida 2 جنسیت هرمافرودیت یا دوجنسی

3 نام تخم کوکون

4 تعداد کرم نوزاد داخل هر تخم از 3 تا 7 لارو

5 زمان بلوغ لازم از 60 تا 90 روز

6 وزن هر کرم بالغ از 4/. تا 1 گرم

7 تعداد کرم در هر کیلوگرم از 1000 تا 2500

8 یک نسل کرم

* یک غذای کامل و متعادل برای گیاهان می باشد * با دارا بودن مواد هورمونی رشد و نمو گیاه را سرعت می بخشد * به نگهداری رطوبت در خاک کمک می نماید * رنگ، طعم، بو و کیفیت گلها، سبزیجات و میوه را بهبود می بخشد * حاصلخیزی خاک را افزایش می دهد * فاقد هرگونه آلودگی میکروبی می باشد * مواد بیوشیمیایی آن مقاومت گیاهان را به بیماری

ورمـی کمپوستvermicompost


ورمـی کمپوستvermicompost

سوالاتی که مکررا به ذهن مصرف کننده متبادر می‌شود: 

1- چرا باید کود استفاده کنم؟ برای تامین عناصر مغذی و کم مقدار و افزایش تولید

 

2- چه نوع کودهایی موجود است؟

سه دسته کود موجود است. الف- کودهای شیمیایی             ب- کودهای دامی (سنتی)                ج- کود سبز (کود آلی و بیولوژیک)

 

3- محاسن هر کدام از این کودها چه است؟

الف- کود شیمیایی:

Ö        قابلیت دسترسی برای تهیه مناسب

Ö        سبب افزایش میزان تولید در زمان بسیار کوتاه می‌شود.

سبب افزایش تولید شده

سبب بهبود کیفیت خاک می‌شود

فاقد هرگونه آلودگی است

باقی مانده مواد مغذی در محصولات ندارد

سبب افزایش تولید شده

انبارداری آن ساده است

Ö        قابلیت بسته بندی آسان و فاقد آلودگی

ب- کودهای دامی:

Ö        قابلیت دسترسی ساده دارد.

Ö        موثر در بهبود کیفیت خاک است.

Ö        سبب افزایش تولید محصول می‌شود.

ج- کود سبز (بیولوژیک) دسترسی ساده

Ö        سبب بهبود کیفیت خاک می‌شود.

Ö        سبب افزایش تولید شده

Ö        انبارداری آن ساده است.

 

4- معایبی که هر کدام از این کودها دارند

الف- کود شیمیایی:

Ö        باعث سفت شدن خاک می‌شود.

Ö        باعث تغییر کیفیت خاک می‌شود (شور شدن و آلودگی خاک)

Ö        باعث افت کیفیت محصولات می­شود. (جذب عناصر غیر ضروری در گیاه)

Ö        باعث آلودگی آبهای سطحی و کشاورزی می‌شود.

Ö        ایجاد بیماریهای حاد و مزمن

ب- کودهای دامی (سنتی):

Ö        وجود انواع ویروسها و میکروارگانیسم‌های عنصر (عوامل بیماریها)

Ö        افزایش هزینه تولید با گرفتن کارگر جهت وجین باغات و مزارع برای مبارزه با علف هرز

Ö        نیاز به استفاده از سموم آفتکش جهت کنترل میکروارگانیسم‌های مضر موجود کود دامی

Ö        انبار داری سخت

Ö        ایجاد بوهای مشمئز کننده

Ö        انتقال بیماری‌های مشترک با دام

ج-کود سبز (بیولوژیک و آلی):

Ö        بالا بودن قیمت به ازای هر کیلو در مقایسه با سایر کودها

امکان دسترسی محدودتر نسبت به سایر کودها


نوع کود

محاسن

          معایب

کود شیمیایی

قابلیت دسترسی برای تهیه مناسب

سبب افزایش میزان تولید در زمان بسیار کوتاه می‌شود.

انبارداری ساده

باعث سفت شدن خاک می‌شود.

باعث تغییر کیفیت بافت خاک می‌شود (شور شدن و آلودگی خاک)

باعث افت کیفیت محصولات شود (جذب عناصر غیر ضروری در گیاه)

باعث آلودگی آبهای سطحی و کشاورزی می‌شود.

ایجاد بیماریهای حاد و مزمن را به همراه دارد

کودهای دامی:

قابلیت دسترسی ساده دارد

موثر در بهبود کیفیت خاک است

سبب افزایش تولید محصول می‌شود.

 

- وجود انواع ویروسها و میکروارگانیسم‌های عنصر (عوامل بیماریها)

- افزایش هزینه تولید با گرفتن کارگر جهت و جین مزارع

- نیاز به استفاده از سموم آفتکش جهت کنترل میکروارگانیسم‌های مضر موجود کود دامی

- انبار داری سخت

- ایجاد بوهای مشمئز کننده

- انتقال بیماری‌های مشترک با دام

کود سبز (بیولوژیک و آلی)

سبب بهبود کیفیت خاک می‌شود

فاقد هرگونه آلودگی است

باقی مانده مواد مغذی در محصولات ندارد

سبب افزایش تولید شده

انبارداری آن ساده است

قابلیت بسته بندی آسان و فاقد آلودگی

بالا بودن قیمت به ازای هر کیلو در مقایسه با سایر کودها

امکان دسترسی محدودتر نسبت به سایر کودها

 

 



- ورمی کمپوست چیست؟

نوعی کود سبز است که از مواد زاید آلی به کمک ارگانیسم‌های مفید تهیه می‌شود. این کودها دانه بندی شده بوده و این موضوع بزرگترین حسن برای تقویت بیولوژیک خاک محسوب می‌شود. دارای عناصر مغذی لازم و کافی برای تولید محصول مناسب و سالم است.

 

6- مزایای ورمی کمپوست نسبت به سایر کودهای سبز چیست؟

ورمی کمپوست دارای نسبت کربن به نیتروژن مناسب‌تری نسبت به سایر کودهای سبز است در نتیجه شرایط جذب عناصر مغذی توسط گیاه سهل تر و فراهم تر است. همچنین این ترکیب دارای pH خنثی است و استفاده زیاد آن تاثیر منفی از کیفیت خاک و گیاه ندارد، این ترکیب فاقد بو بوده و ناخالصی آن نسبت به سایر کودهای سبز خیلی کمتر است.

 

7- ورمی کمپوست چه قابلیتهای کاربردی دارد؟

جهت تولید همه گونه گیاه مورد استفاده بوده و شرایط میکروارگانیسم‌های مفید در خاک‌ها را بهبود می‌بخشد. مواد موجود در بافت ورمی کمپوست بگونه‌ای است که مانع حضور آفات در خاک شده و داشتن حساسیت دور کنندگی مانع حضور برخی آفات خاکستری و حشرات مکنده خسارت زا خصوصا در محیطهای حساس مانند گلخانه‌ها می‌شود.

 

8- مواد متشکله ورمی کمپوست چیست؟

حاوی کلیه عناصر مغذی و ریز مغذی برای رشد گیاهان می‌باشد. جدول ذیل نشان دهنده ترکیبات شیمیایی است که در انالیز نمونه‌های تولید شرکت بدست آمده است.

 

7/5

5/5

4/02%

0/4%

193/7  P.Pm

درصد14932 P.PM

111/6

درصد 0/9004

419/1

 

 

PH                          :

EC (ds/m)               :

Organic Carbon      :

Nitrogen (dryweight)    :

Phosphorus (dryweight):

Potasium (dryweight) :

Zinc                         :

Fe                            :

Mn                           :

 

مزایای ورمی کمپوست

* یک غذای کامل و متعادل برای گیاهان می باشد

*
با دارا بودن مواد هورمونی رشد و نمو گیاه را سرعت می بخشد

*
به نگهداری رطوبت در خاک کمک می نماید

*
رنگ، طعم، بو و کیفیت گلها، سبزیجات و میوه را بهبود می بخشد

*
حاصلخیزی خاک را افزایش می دهد

*
فاقد هرگونه آلودگی میکروبی می باشد

*
مواد بیوشیمیایی آن مقاومت گیاهان را به بیماری ها افزایش می دهد

*
تامین کننده عناصر اساسی در ایجاد عطر و طعم در محصولات کشاورزی

*
افزایش زمان انبارداری محصولات جمع آوری شده با حفظ کیفیت

* 

مقدار و نحوه مصرف ورمی کمپوست

بهترین روش مصرف هر نوع کود انجام آزمون خاک و مشاوره با کارشناسان تغذیه گیاه و خاکشناسی می باشد ولی بصورت عام مصرف ورمی کمپوست محدودیتی نداشته و مقادیر پیشنهادی بصورت عمومی و تجربی مورد آزمایش قرار گرقته است و مصرف بیش از مقادیر پیشنهادی نیز باعث سوختن گیاه نمی گردد.

کود ورمی کمپوست آتیه را بصورت های مخلوط با خاک سطحی و یا هنگام تعویض گلدان با کل خاک و یا هنگام کاشت نهال بصورت چاله ای در اطراف ریشه (چالکود) مصرف نمایید

گلدانهای آپارتمانی:
به عمق ۲ الی ۵ سانتیمتر خاک گلدان را برداشته و کود ورمی کمپوست آتیه را جایگزین نموده و با خاک سطحی مخلوط کنید.
در صورت جابجایی گلدان معادل ۲۰% الی ۴۰% از حجم گلدان جدید را کود ورمی کمپوست آتیه و الباقی را با خاک معمولی مخلوط نمائید

باغچه های خانگی :
۲ تا ۳ کیلو گرم کود ورمی کمپوست آتیه در هرمتر مربع بصورت مخلوط با خاک سطحی

گلهایی که به صورت زهکش آبیاری می گردند مانند بنفشه آفریقایی :
۲ تا ۳ قاشق کود ورمی کمپوست آتیه را در یک لیوان آب مخلوط و بعد ۲۴ ساعت، مایع بدست آمده را که ورمی تی (Vermi Tea) نام دارد را در ظرف زیر گلدان ریخته و گلدان را درون آن قرار دهید.

گیاهانی با ریشه غرق آبی مانند بامبو :
۲ تا ۳ قاشق کود ورمی کمپوست آتیه را در پارچه تنظیف پیچیده و به صورت تی بگ (Teabag) داخل گلدان آب قرار دهید

صیفی جات:
۵/۱ تا ۵/۲ کیلوگرم کود ورمی کمپوست آتیه در هر متر مربع بصورت مخلوط با خاک سطحی به عمق ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر.

سبزی کاری:
مخلوط ۱۰% الی ۱۵% کود ورمی کمپوست آتیه با خاک گلدان یا خاک سطح باغچه، حداقل به عمق ۲ تا ۵ سانتی متر.


درختان مثمر:
۳ تا ۵ کیلو گرم برای هر درخت به صورت چالکود


درختان غیر مثمر:
۲ تا ۳ کیلوگرم برای هر درخت به صورت چالکود

نشا کاری و تکثیر:
۲۵ تا ۷۵ گرم برای هر نشا

نهال کاری:
۵۰۰ گرم برای هر نهال بصورت چالکود

زمینهای زراعی:
۶ تا ۹ تن در هکتار بسته به نوع کشت و کیفیت خاک.

خاک و کود آماده کاشت آتیه خاکی سبک و غنی شده است که جهت سهولت استفاده هموطنان عزیز با ترکیبی از کود ورمی کمپوست، خاک برگ، پرلیت، کوکوپیت، خاک رس و ماسه تهیه گردیده و بدون نیاز به افزودنیهای دیگر در بسته بندی های متنوع در اختیار دوستداران محصولات طبیعی (ارگانیک) می باشند.


خواص کود ورمی کمپوست

خواص کود ورمی کمپوست


کود بیولوژیک ورمی‌کمپوست:

ورمی‌کمپوست عبارتست از مدفوع کرم‌هایی که از کود دامی یا هر مواد آلی دیگر تغذیه کرده و مواد آلی را به ذرات خیلی ریز خرد می‌کنند.
ورمی‌کمپوست نتیجه هضم طبیعی غذا در سامانه هاضمه کرم‌خاکی است و دوره رشد گیاه را بوسیله داشتن میکروارگانیسم و همچنین مواد آلی فعال و تسریع می‌نماید.

ورمی‌کمپوست یک کود بیوارگانیک است که بسیار نرم، سبک وزن، ترد، تمیز و بی‌بو بوده و ظاهری کم و بیش شبیه به پودر گرانوله قهوه دارد.
کیفیت ورمی‌کمپوست به نوع غذا (محیط کشت) یا مواد زائد آلی که کرم‌ها از آن تغذیه کرده‌اند، بستگی دارد. برای مثال کرم‌ها می‌توانند مواد آلی با سلولز زیاد مانند خاک اره را هضم کرده و یک مادة اصلاح‌کنندة خاک با کیفیت پائین تولید نمایند، برعکس کرم‌ها قادرند با مواد غنی از ازت و فقیر از سلولز ورمی‌کمپوست با کیفیت عالی تولید نمایند.
نسبت کربن به ازت (C/N) ورمی‌کمپوست برابر
۲۰ و پائین‌تر از آن می‌باشد. طول دانه‌های خشک ورمی‌کمپوست بین ۱-۵mm و وزن مخصوص آن نیز کمتر از خاک گلدان است. هوموس آن حدود %۲۰ وزن خشک آن می‌باشد.
یکی از مصارف عمده که امروزه در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از زباله جهت تولید ورمی‌کمپوست می‌باشد. هزینة دفع بسیاری از زائدات آلی که توسط صنایع نوین تولید می‌شوند گران تمام شده و مسائلی از قبیل بو یا آلودگی آبهای سطحی را موجب می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد که این‌گونه مسائل با استفاده از کرم‌های خاکی می‌توانند برطرف شوند بخصوص استفاده از کرم‌های‌خاکی ایزنیافوتیدا (E.Fotida).
که می‌توانند در حضور هوا به تجزیة مواد آلی پرداخته و در نتیجه آلودگی محیط را کاهش دهند. بسیاری از انواع زائدات آلی انسانی، حیوانی و صنعتی برای تولید ورمی‌کمپوست بکار رفته و کود حاصله در بازارهای آمریکا، ایتالیا، فیلیپین و … فروش دارد.
موارد استفاده ورمی‌کمپوست: